DVP-nieuws - Nu inschrijven voor drie bouwstenen (straks voor vijf) (trein/metro)

DVP-nieuws - Nu inschrijven voor drie bouwstenen (straks voor vijf) (trein/metro)

16 sep. 2022
Volgend bericht>>

Het laatste nieuws rond de veiligheidstrainingen voor het digitaal veiligheidspaspoort of de verlenging daarvan: inmiddels zijn vier bouwstenen gereed. Binnenkort is het mogelijke voor alle bouwstenen in te schrijven. De keuze bestaat dan uit vijf trainingen, waarbij “Spoor jij wel?” als eerste moet worden gevolgd.

 

Tot eind 2023 geldt: heeft iemand de gedragsveiligheidstraining “Spoor jij wel?” al gevolgd en is die geen medewerker van een bedrijf met een trede 4 of 5 op de veiligheidsladder, dan volgt deze DVP-houder een zogeheten “bouwsteen” om zijn of haar DVP te verlengen. In onze vorige nieuwsbrieven was te lezen dat er vier bouwstenen getest en gereed zijn. Railcenter heeft voor diegene die in aanmerking komen om de bouwstenen in 2022 te volgen, de betrokkenen benaderd en al ingepland.

 

Tevens heeft Railcenter voor het eerste kwartaal in 2023 voor twee bouwstenen (Aanspreken en Veilig leren van werksituaties) de inschrijfdata gepubliceerd zodat men zich kan inschrijven. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website van Railcenter DVP – Railcenter | samen voor het spoor. De prijs van een bouwsteen wordt ook vermeld op de site.

 

Actieve deelname aan de bouwsteen is voldoende voor deelnemers om het DVP te behouden of te verlengen. Deelnemers aan de bouwsteen krijgen in de overgangsfase naar de digitale leerweg (zie in deze nieuwsbrief het bericht over de voordelen van een drill) geen toets na afloop van de bouwsteen. railAlert werkt aan een digitale leerweg die de huidige e-learning en toetsen vervangt. Naar verwachting zal railAlert in 2023 de digitale leerweg introduceren.

 

Regeling voor bedrijven op trede 4/5 van de veiligheidsladder

 

Voor wie de gedragsveiligheidstraining “Spoor jij wel?” al heeft gevolgd èn medewerker is van een bedrijf met een trede 4 of 5 op de veiligheidsladder, geldt een andere regeling. De geldigheid van hun “Spoor jij wel?” wordt automatisch verlengd en wel op de verloopdatum. Vanaf die datum is de geldigheid met een vol jaar verlengd. Voordat deze verlengingsdatum wordt bereikt, ziet iemand nog wel een oranje uitroepteken in de DVP-app. Dit verdwijnt dus automatisch op de verloopdatum. Deze regeling wordt ook in 2023 gehanteerd.