DVP-nieuws - Elk kwartaal een… drill? (trein/metro)

DVP-nieuws - Elk kwartaal een… drill? (trein/metro)

16 sep. 2022
Volgend bericht>>

Een drill gaat tijd en geld besparen, want eenmaal goed gevolgd geeft die een verlenging van het DVP met drie maanden. Plus: de vragen sluiten aan op jouw kennisniveau op basis van eerdere leerresultaten. Maatwerk dus. En tot slot: een drill doe je op je smartphone op het moment dat het jou uitkomt.

 

Een drill is een set van vragen (onder meer voortkomend uit de nieuwe e-learning) die voor elke individuele DVP-houder op maat is samengesteld op basis van eerdere leerresultaten. Indien men niet kan/wil deelnemen aan de drills, dan zal men jaarlijks in aanmerking komen om een toets op één van de locaties van Railcenter af te leggen.

 

Het doorlopen van zo’n drill verlengt het DVP met drie maanden. Na een kwartaal volgt opnieuw een drill. Daardoor wordt voorkomen dat het DVP ongeldig wordt (te zien door een rood kruis). Wie netjes elke drie maanden een weinig tijd kostende drill doet, krijgt het voordeel dat er geen toets afgelegd hoeft te worden.

 

De drill maakt deel uit van de in eerdere nieuwsbrieven genoemde “digitale leerweg” van het digitaal veiligheidsprogramma van railAlert en bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Zo wordt nog onderzocht op welke media de drills aangeboden worden. Is dat via de DVP-app, via e-mail en/of via het DVP-portal. Zodra er meer bekend is, maken we dit via deze nieuwsbrief bekend.