Digitaal veiligheidsprogramma (DVP)

Direct hulp nodig? Bel de helpdesk (alleen op werkdagen en tijdens kantooruren):

tel. 033-4674727 of klik hier.

DVP - metro, tram en trein

Digitaal veiligheidsprogramma (DVP)

 

Het digitaal veiligheidspaspoort - kortweg DVP - maakt deel uit van het digitaal veiligheidsprogramma van railAlert en geeft je toegang tot werkplekken aan de railinfra. Afhankelijk van je opleiding/training en examen(s) mag je werken aan en rond het spoor van de trein en/of de metro in Nederland. Het doel van het DVP, en vooral van de opleiding/training, is je bewust te maken van de gevaren en je te behoeden voor bijvoorbeeld een aanrijding, elektrocutie/elektrisering of een ander arbeidsrisico. Op deze pagina wijzen we je de weg naar de gevraagde informatie. Lees eerst de achtergronden.

 

Laatste nieuws over het trainingsprogramma en de geldigheid van DVP-certificaten in 2022.
Kijk snel onder DVP-trainingen en -toetsen: vernieuwd, verbeterd en uitgebreid in 2022

 

Bedrijven/starters/key users

 

Voor eigenaren/directeuren, start-ups, zzp'ers, beginnende en ervaren key users. Met onder meer: zo vraag je een DVP-training of een dagpas voor een medewerker aan, zo meld je je bedrijf (zzp) aan.

 

Bekijk de algemene informatie

DVP Medewerkers

 

Medewerkers

 

Over DVP-trainingen en -toetsen, toegang tot het portal, de voordelen van de DVP-app, werken met een dagpas, de verplichtingen en de Life Saving Rules.

 

Meer informatie

DVP Trainingen en toetsen

 

DVP-trainingen en -toetsen: vernieuwd, verbeterd en uitgebreid in 2022 (laatste nieuws)

 

Het trainingsprogramma voor het digitaal veiligheidspaspoort en de geldigheid van certificaten zijn gewijzigd in 2022. Meer informatie? Lees het persbericht (pdf) of kies voor de bondige samenvatting (pdf).

 

 

Welke training past bij jou? Maak je keuze hier en doe voorafgaand aan de training en het examen een of meer e-learnings. Aanmelden voor de training kan uitsluitend door bedrijven en zzp’ers!

 

Aanmelden voor de training

DVP Veiligheidsfunctionaris

 

Veiligheidsfunctionaris

 

Kijk hier hoe je medewerkers aan- en afmeldt en hoe je een groep medewerkers overdraagt. Of lees de achtergronden in de nieuwsbrief bij de introductie van de nieuwe regelingen.

 

Overzichtspagina

DVP Incidentele bezoeker

 

Incidentele bezoeker bouwplaats

 

Heb ik een DVP nodig? Meestal wel, maar er bestaan uitzonderingen! Moet je iets afleveren op een bouwplaats bij het spoor van ProRail? Of bekijk de eigen regels van ProRail. 

 

Bekijk of je een DVP nodig hebt

DVP Veiligheidsinspecties

 

Veiligheidsinspecties op de werkplek

 

railAlert voert veiligheidsinspecties uit. Het hoe en waarom en wat als je de regels overtreedt?

 

Antwoorden vind je hier