Het vernieuwde DVP-programma | 2024

Het vernieuwde DVP-programma | 2024

5 apr. 2024
Volgend bericht>>

Het Digitaal veiligheidsprogramma maakte in 2023 een grote kwaliteitsverbetering door waarbij ingezet is op bewustwording, kennis en vaardigheden. Inmiddels zijn we een kwartaal onderweg met het vernieuwde DVP-programma, zijn er ruim 12.000 Drillster accounts verstrekt en hebben meer dan 1.500 medewerkers hun domeincertificaat behaald of verlengd. We besteden graag nog een keer aandacht aan de elementen waaruit het vernieuwde DVP-programma bestaat.

 

365 dagen geldig

Een DVP is 365 dagen geldig. Drie maanden voordat je DVP verloopt krijg je in jouw DVP-app een melding om je in te schrijven voor een bouwsteen en het maken van Drills. In jouw DVP-app kun je de status van jouw DVP ook altijd zelf bekijken.


Drillster

Drillster is de nieuwe manier van digitaal leren en vormt samen met de trainingen ‘Spoor jij wel?’ of de opvolgende bouwstenen jouw persoonlijke leerweg in het Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). Alle DVP-pashouders die in 2024 een bouwsteen volgen of toets maken krijgen te maken met Drillster. Heb je een specifieke vraag over het Drillster, bekijk dan op dvp.railalert.nl de veel gestelde vragen.

Een geldig certificaat

Voor een geldig DVP is het belangrijk dat je de 100% score in Drillster haalt. Na het behalen van deze score is je certificaat ruim een jaar geldig. Je hoeft dus niet ieder kwartaal te drillen, maar we raden het je wel aan, want dan blijft de kennis het beste hangen en kost drillen je de minste tijd. Als je jouw score tussen de 100% en 65% houdt, dan blijft je certificaat in theorie oneindig geldig. Komt je Drillster score onder de 65% dan is je certificaat vanaf dat moment nog één jaar geldig. Behaal de 100% score altijd vóórdat je certificaat verloopt. Let daarop, want ben je te laat, dan moet je een fysieke toets maken op het Railcenter om je certificaat VTOS, VTOM of VTOSp* te verlengen.

 

 

‘’Bij Railcenter zien we dat het slagingspercentage voor de toets omhoog is gegaan en dat is een succes!’’

 

 

Bouwstenen

Naast het behalen en behouden van een geldig certificaat VTOS, VTOM of VTOSp* volg je elk jaar een bouwsteen. Bouwstenen zijn DVP-trainingen waarin het ontwikkelen van je veiligheidsbewustzijn en -gedrag centraal staat. Iedere bouwsteen heeft een eigen thema en de insteek is relevant voor veilig werken op en rondom het spoor. Je volgt je eerste bouwsteen een jaar nadat je de training “Spoor jij wel” hebt gevolgd en voordat de geldigheid van je certificaat verloopt. Je kiest elk jaar een andere bouwsteen. Momenteel worden er vier bouwsteentrainingen aangeboden door Railcenter waarvoor je je kunt inschrijven via jouw werkgever. Een aantal organisaties heeft zelf een bouwsteen voor haar medewerkers ontwikkeld.

 

Inschrijven op Railcenter.nl

Verloopt jouw DVP of heb je (voor het eerst) een DVP nodig? Dan kan de contactpersoon van jouw organisatie je inschrijven via de portal van Railcenter op www.railcenter.nl/dvp. Afhankelijk van jouw situatie kun je dan kiezen voor ‘‘Spoor jij wel?’, Drillster en de toets’ of voor ‘een bouwsteen in combinatie met Drillster’. Lees hier wat je in jouw geval moet doen om je DVP te behalen of te behouden.

 

Vragen?

Heb je behoefte aan extra ondersteuning bij het behalen of behouden van jouw DVP neem dan contact op met de DVP-helpdesk via dvp.railalert.nl