DVP-nieuws - “Spoor jij wel?” verder verbeterd met… (trein/metro)

DVP-nieuws - “Spoor jij wel?” verder verbeterd met… (trein/metro)

16 sep. 2022
Volgend bericht>>

De training – ook een bouwsteen – “Spoor jij wel?” heeft een behoorlijke upgrade gehad en wel met praktische spoorse (trein/metro) vakkennis. Toch is het volgen van deze training alleen niet genoeg om succesvol door de toets heen te komen. Het grondig bestuderen van de gratis e-learnings is echt nodig voordat iemand aan “Spoor jij wel?” begint.

De vernieuwde veiligheidsgedragstraining “Spoor jij wel?” start op 1 oktober 2022. Deze opgefriste versie blijft in de kern dezelfde. De training blijft interactief en de deelnemers wisselen hun ervaringen uit. Nieuw is dat de training geschikt is gemaakt voor medewerkers die voor het eerst hun DVP behalen. Er is daarom aandacht voor de Life Saving Rules en voor de rol van railAlert in de railinfrabranche. Deze nieuwkomers gaan in gesprek met elkaar en met ervaren DVP-pashouders. De casuïstiek is geënt op de eigen ervaring van de deelnemer en waar mogelijk voor het domein waarop deelnemers werken (spoor, perron of metro) zodat de training voor iedereen aansprekend is.

 

Na de training “Spoor jij wel?” leggen deelnemers een toets af. Deze toets blijft voorlopig ongewijzigd. In de loop van 2023 komt er een nieuwe toets. Bij actieve deelname aan de training en het slagen voor de toets, behalen of behouden deelnemers hun DVP voor het domein (werkgebied) waar de toets betrekking op heeft.