Veiligheidsfilms

Volgend bericht>>
Volgend bericht>>

Veiligheidsfilms

 

 

Op deze pagina staat een overzicht met links naar veiligheidsfilms. Hoewel nagespeeld zijn het vaak situaties die op werkelijke incidenten of gebeurtenissen gebaseerd zijn. Kijken naar deze films heeft het voordeel dat het je helpt bij het veiliger werken aan de railinfra en je attent maakt op mogelijke gevaren/risico's.

 

A. Aan de slag met een dagpas? Bekijk dan deze film!

Moet je aan het werk op of bij het spoor van ProRail met een dagpas? Kijk dan naar de film die je wijst op de mogelijke gevaren. De in de film getoonde kleuren van de veiligheidskleding zijn sinds 1 juli 2019 gewijzigd. Moet je aan het werk met een dagpas, dan draag je in de regel oranje bovenkleding. Meer informatie over de regels rond veiligheidskleding zijn hier te vinden. 

 

 

 

B. railAlert algemeen

IntroC. Werkkamer Elektrische Veiligheid

Lesbrief + Animatiefilm 'Verantwoordelijkheden werkverantwoordelijke'

Lees ook het nieuwsbericht.

c. Werkkamer Uitwerken Regelgeving

Door de Werkkamer Uitwerken Regelgeving is het belang onderschreven van de juiste 'houding' en 'gedrag' voor het verbeteren van veiligheid. Om hier een positieve bijdrage aan te leveren zijn veiligheidsfilms gemaakt.

 

De veiligheidsfilms zijn in scène gezet, maar berusten op vergelijkbare situaties in de werkelijkheid. De films kunnen gebruikt worden tijdens toolbox meetings of bijeenkomsten waar veiligheid op de agenda staat. Met deze veiligheidsfilms proberen we de discussie te versterken en te ondersteunen om zo 'houding' en 'gedrag' positief te beïnvloeden.

 

Bij het bekijken van deze films moet worden bedacht dat de kleuren van de daarin gedragen veiligheidskleding niet meer stroken met de huidige regels. Per 1 juli 2019 draagt iedereen die aan of rond de spoorbaan werkt oranje bovenkleding en zijn veiligheidsmedewerkers (LWB'ers etc.) aan hun gele fluorescerende kleding te herkennen.

  

1: Het spoor bijster

2: Een normale onderhoudsnacht

3: Instructie gemist

4: Zakken voor veiligheid

Overige thema's