Ruim 4.000 medewerkers binnen het spoor gebruiken al Drillster

Ruim 4.000 medewerkers binnen het spoor gebruiken al Drillster

25 jan. 2024
Volgend bericht>>

Drillster wordt goed gebruikt in de sector. Op dit moment hebben ruim 4.000 medewerkers in de spoorinfrasector Drillster om hun kennis over veilig- en gezond werken op peil te brengen en te houden. Bijna 50% van de medewerkers heeft de 100% score al behaald. Afhankelijk van de persoon duurt dat 1,5 tot 4 uur en in enkele gevallen langer. 

 

Vraaggestuurd leren

Drillster werkt vraaggestuurd. Je leert door het beantwoorden van vragen. Na het beantwoorden van je vraag krijg je feedback over het antwoord. Het algoritme van Drillster herhaalt vragen die je fout maakt en test soms ook of het geen toevalstreffer is als je de vraag goed beantwoord. Heb je al veel kennis dan ga je sneller. Zo levert Drillster maatwerk voor iedere deelnemer.

 

Hogere slagingspercentages

Deelnemers die de training “Spoor jij Wel?” en de toets maken bereiden zich voor in Drillster. We zien dat dat werkt: de slagingspercentages van de toetsen zijn aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de oude manier van leren. Deelnemers die 100% score halen voorafgaand aan de toets, slagen bijna allemaal de eerste keer. 

 

Drillen voor een bouwsteen

Deelnemers die zijn ingeschreven voor een bouwsteen drillen zelfstandig om het certificaat van hun werkdomein(en) (VTOS/VTOM/VTOSp) te verlengen. Bij een 100% score in Drillster wordt het certificaat met ruim een jaar verlengd. Door boven de 80% te blijven houd je je VTOS/VTOM/VTOSp certificaat (in theorie) oneindig geldig. 

Let op: de geldigheid van je certificaat blijft 1 jaar geldig vanaf het moment dat je onder de 80% grens komt. Dus boven de 80% betekent oneindige geldigheid, onder de 80% betekent dat er een einddatum op je certificaat verschijnt een jaar nadat je onder de 80% bent gegaan met je Drillster score.

 

Teruglopende Drillsterscore

Eerder hebben we aangegeven dat bij de meeste mensen ongeveer tussen de 2 en 3 maanden het kennisniveau van 100% naar 80% zakt. Dit blijkt in de praktijk in een groot aantal gevallen korter te zijn. RailAlert is samen met Drillster bezig om uit te zoeken hoe dit kan ontstaan en wat eraan kan worden gedaan.

 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Bekijk onze ‘veel gestelde vragen’ op dvp.railAlert.nl

Staat jouw vraag er niet bij, stel je vraag via drillster@railAlert.nl