Sneller incidenten corrigeren met VIEW

Sneller incidenten corrigeren met VIEW

11 apr. 2023
Volgend bericht>>

VIEW is een applicatie waarbij men op het beeldscherm van de treindienstleider “meekijkt”. De applicatie is als hulpmiddel zeer bruikbaar om bijvoorbeeld de locatie van geactiveerde zelf signalerende kortsluitlansen (ZKL’s) te controleren en wisselstanden te bekijken. Ook is VIEW bruikbaar om bewegingen en locatie(s) van railvoertuigen in en om een buitendienst gesteld gebied bij te houden. Het is niet toegestaan om VIEW te gebruiken voor veiligheidsdoeleinden, veiligheidsfuncties en veiligheidshandelingen, maar VIEW kan wel helpen om voortijdig in te grijpen en daarmee snel een einde te maken aan potentieel onveilige situaties.

VIEW is enkele jaren geleden beschikbaar gekomen voor het gebruik op een Microsoft Windows desktop. Inmiddels is de applicatie verbeterd. Deze versie, ook bekend onder de naam Spoorviewer, komt beschikbaar in een webbrowser die ook op mobiele apparaten zoals tablets werkt waardoor deze ook beter buiten te gebruiken is. In de zomer hoopt ProRail live te gaan met de vernieuwde versie van VIEW.

Een mooi moment om een breder publiek alvast kennis te laten maken met deze applicatie. Op dinsdag 21 februari organiseerde railAlert daarom een druk bezochte demonstratie. De genodigde pilotgroep bestond uit afgevaardigden van onderhoudsaannemers en eerste reacties waren enthousiast.

Specifieke vragen rondom VIEW kunnen gemaild worden naar VIEW@prorail.nl.