Webinar: Wat is de Arbocatalogus Spoor?

Webinar: Wat is de Arbocatalogus Spoor?

27 mrt. 2023
Volgend bericht>>

De WIlde Spoorwegbouw organiseeerde een interessant en informatief webinar met meer informatie over de Arbocatalogus. Je kunt het webinar hier bekijken.

 

 

De Arbocatalogus voor de Railinfra is gebaseerd op zowel wetgeving als de risico- inventarisatie en evaluatie die door de railinfra branche is opgesteld. De Arbocatalogus is van toepassing op alle werkgevers en werknemers die vallen onder de werkingssfeer van de CAO Railinfrastructuur (trein) en personen die in opdracht van ProRail railinfra activiteiten uitvoeren.

 

De catalogus biedt een helder overzicht van alle afspraken over veilige en gezonde arbeidsomstandigheden in de railinfra branche en wordt door de Nederlandse Arbeidsinspectie gebruikt als referentiekader. Onze Arbocatalogus is niet van toepassing op het lokaal spoor (tram en metro).

 

Als u werkgever bent, is de Arbocatalogus een oplossingenboek en een informatiebron. Er staat in wat u moet doen en laten om de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers te organiseren en op de werkplek te realiseren.
Als u werknemer bent, is de Arbocatalogus een essentiële informatiebron. Er staat in hoe op een juiste manier moet worden omgegaan met veiligheid en gezondheid, en wat u hierin te doen staat.