Expert-team railAlert: meer besmettingen met corona-virus in railinfrabranche (trein/metro/tram)

Expert-team railAlert: meer besmettingen met corona-virus in railinfrabranche (trein/metro/tram)

19 nov. 2021
Volgend bericht>>

Naar aanleiding van de meest recente overheidsmaatregelen als gevolg van de snelle toename van het aantal besmettingen met het corona-virus, vindt het expert-team van railAlert de op 3 november aangevulde adviezen vooralsnog voldoende. Deze adviezen staan in de best practices (link naar Excel-document. Dit wordt na aanklikken gedownload en is rechts- of linksonder van dezelfde pagina te zien).

Dit expert-team, waarin naast infrabeheerder ProRail ook veel grote aannemers vertegenwoordigd zijn, wijst op de forse toename van het aantal besmettingen, ook in de railinfrabranche. Juist daarom benadrukt dit team dat de overheidsadviezen die er nu al zijn zo strikt mogelijk nageleefd zouden moeten worden. Ook en vooral die maatregelen en adviezen, zoals de weer ingevoerde mondkapjesplicht op de perrons van het OV, maar ook de oudere aanbevelingen waaronder de anderhalve meter afstand tot andere mensen, het veelvuldig wassen van de handen, geen handen geven etc.

 

De veiligheidsinspecteurs van railAlert is gevraagd toe te zien op de naleving van in het bijzonder de algemene regels ter vermijding van de besmetting met het corona-virus.