Besmettingsrisico corona neemt eerder toe dan af

13 jan. 2021
Volgend bericht>>

Met de komst van de Britse variant van het coronavirus neemt de kans op besmetting eerder toe dan af. Medewerkers in de railinfrabranche doen er goed aan alert te blijven op situaties waarin besmetting kan plaatsvinden.

Zoals bekend heeft ook de COVID-19-pandemie invloed op het werk aan de spoorinfra in Nederland. Het openbaar vervoer (incl. de facilitering zoals onderhoud van de railinfra) is door de Rijksoverheid als vitaal proces aangewezen en moet dus met de risico’s en beperkingen van het coronavirus in dienst blijven. railAlert heeft met een werkgroep van vertegenwoordigers uit de branche afgelopen zomer een lijst met adviezen opgesteld, waarmee personeel met minder risico op besmettingsgevaar aan het werk kan blijven. Deze lijst is hier te vinden.

Tekst loopt door onder de illustratie.

 

Vanuit de railinfrabranche wordt gemeld dat het aantal besmettingen van medewerkers toeneemt met alle gevolgen van dien voor medewerkers en hun familie. De adviezen ter voorkoming van besmetting worden niet meer zo goed opgevolgd als tijdens de eerste lockdown-periode. Naar verwachting zal het risico op besmetting op de korte termijn nog niet afnemen en blijft het belangrijk dat men voldoende afstand houdt en niet met veel mensen bij elkaar komt in bijvoorbeeld bouwketen of bedrijfsbusjes. We doen daarom een dringend beroep op iedereen om de adviezen op te volgen; alleen samen krijgen we corona onder controle.