Vernieuwde DVP-app in juli

12 jul. 2019

Vernieuwde DVP-app in juli

12 jul. 2019

volgend bericht

Print Friendly and PDF

Vernieuwde DVP-app komt in juli

 

railAlert vernieuwt de DVP-app in de tweede helft van juli. Daarom kregen alle hoofdgebruikers (key users en andere bevoegde gebruikers van het DVP-portal) een mailing over deze vernieuwing. Lees hieronder verder.

 

Zo werkt de registratie van rusttijden op de DVP-app (trein/perron)

Beste key user,

 

Benieuwd naar de precieze uitwerking van de registratie van de rusttijden op de DVP-app voor wie DVP-plichtig is? Dan volgt hier het laatste nieuws. Ook ter verspreiding in de organisatie.

In de tweede helft van juli vernieuwt railAlert de DVP-app. Afhankelijk van de instellingen komt er automatisch een update in de app of krijgt iemand over deze update een bericht. Wie de (vernieuwde) DVP-app nog niet heeft ziet die uiterlijk eind juli, maar waarschijnlijk al veel eerder, in de app- of playstore (dus zowel voor het Android- als voor het Apple-iOS-platform).

Vernieuwde vormgeving

Op de vernieuwde app staat het onderstaande icoon. Met linksonder de pasfoto de geldigheid van de DVP-pas (rode of groene kruisjes). Rechts van de foto staat het klokje. Is dit groen, dan lijkt er voldoende rust – minimaal acht uur – tussen de diensten te zijn vastgesteld. Een rood klokje betekent niets anders dat er te weinig rust is genoten. railAlert adviseert in dit geval direct het gesprek aan te gaan met de medewerker die ogenschijnlijk te weinig rust heeft genomen. Overigens is een groen klokje geen waterdichte garantie dat iemand uitgerust aan het werk begint. Reistijd en andere activiteiten buiten de railinfrabranche worden niet geregistreerd. Voor de goede orde: de werkgever is en blijft verantwoordelijk voor de naleving van de Arbeidstijdenwet (ATW).

icoon wel en niet genoeg uitgerust

 

Aan- en afmelden bij elke dienst

railAlert gaat de komende tijd strenger toezien op de naleving van Life Saving Rule 1 (“Meld u altijd aan en af”, elektronisch bij aanvang en einde van iedere dienst met een digitaal veiligheidspaspoort of dagpas). Daarnaast blijven onverkort de Life Saving Rules 2 en 3 gelden: “Ga niet aan het werk zonder een goede instructie én handel volgens de instructie”.

Taak eigen veiligheid

Nog meer verbeteringen, waar railAlert al eerder over schreef: het zelf aanmelden door onder anderen medewerkers met een taak eigen veiligheid (TEV) zal, als de tests succesvol zijn verlopen, eind augustus in een update worden aangeboden. Tegen die tijd volgt een nadere, heldere instructie.

 

Eerdere bericht aan de bedrijven

 

Lees hier de tekst van de eerdere mailing/aanvullende informatie over het verplichte aan- en afmelden die de Stichting railAlert op 28 mei 2019 stuurde aan de zogeheten key users.

 

Met vriendelijke groet,

Stichting railAlert

 

Jan Kees Hofker

Directeur