Ieder kwartaal drillen: niet verplicht maar van harte aanbevolen!

Ieder kwartaal drillen: niet verplicht maar van harte aanbevolen!

20 feb. 2024
Volgend bericht>>

Eerder hebben we aangegeven dat bij de meeste mensen de score in Drillster van 100% naar 80% zakt na 2 à 3 maanden . In de praktijk blijkt in een groot aantal gevallen dat de score sneller zakt. railAlert en Drillster hebben dit onderzocht en hebben daarom de ondergrens bijgesteld naar 65%. 

 

Ieder kwartaal drillen
Met de nieuwe instelling komen we onze belofte voor de meeste deelnemers na: 

  • Het kost de meeste mensen iedere 2 à 3 maanden circa 15 tot 30 minuten* drillen om van 65% naar een 100% score te komen.  
  • Ieder kwartaal drillen is optimaal: leren kost dan de minste tijd en de kennis blijft het beste hangen 

* De ‘15-30 minuten drillen’ is gebaseerd op een gemiddelde snelheid van het beantwoorden van de vragen. Dat kan langer duren als de deelnemer veel tijd nodig heeft per vraag en/of als de deelnemer de lesstof onvoldoende beheerst.

 

Kennisniveau in Drillster
Je kennisniveau wordt in Drillster uitgedrukt in een percentage. Als je 100% Drillster score hebt, dan heb je op dat moment alle kennis “on top of mind”. Verder in de tijd zakt je score: je vergeet immers kennis. Het kan dus zijn dat je een dag na het behalen van een 100% Drillster score, deze al teruggezakt naar 98% of 99%.

 

Dit komt overeen met het menselijk geheugen, je vergeet immers steeds een beetje van je kennis. Dat je kennis, en daarmee  je Drillster score, terugloopt is dus logisch. Je zult overigens zien dat hoe vaker je traint in Drillster hoe langzamer je kennisniveau zakt. Dat is het effect van leren: kennis komt dan in je lange termijn geheugen.