Intercollegiaal overleg met de keuringspsychologen

Op dinsdag 28 november werd de jaarlijkse ICT (Intercollegiale Toetsing) gehouden. Een middag waarop keuringspsychologen en railAlert samen kwamen om van elkaar te leren door middel van intervisie en om te leren van incidenten. Een leerzame middag georganiseerd door het kwaliteitsteam van LTP TestNed onder leiding van Aida Čamdžić.

 

Een interessante casus uit de praktijk werd ingebracht door een werkplekbeveiligingsbedrijf. Hoe moet worden omgegaan met intimidatie van een veiligheidsfunctionaris, bijvoorbeeld wanneer een foto wordt ingezet als chantagemiddel? En wat kunnen we doen met de trend die zich lijkt te hebben ingezet waarin gezag van een veiligheidsfunctionaris wordt ondermijnt?

 

Tijdens de middag werden interessant onderwerpen behandeld die relevant zijn voor de keuringsvraagstellingen van railAlert. Dit keer werd ook een rollenspel gehouden om het rollenspel te optimaliseren voor de deelnemers. Dit rollenspel wordt gebruikt als onderdeel van de keuring.

 

Door samen te werken en elkaar vanuit diverse instanties te informeren, inspireren en vooral bruggen te slaan, blijven we leren en verbeteren. Om op die manier te gaan staan voor veiligheid en gezondheid voor al onze collega’s in de railinfrabranche. “Voor de veiligheid en gezondheid van de man en vrouw werkend aan en op het spoor, daar doen we het voor”, aldus Jan Kees, directeur van railAlert.

 

NB: Alle keuringspsychologen van door railAlert erkende keuringsinstituten voor het uitvoeren van psychologische keuringen nemen, minimaal éénmaal per jaar, deel aan een intervisiebijeenkomst.