11 nieuwe bouwstenen, ontwikkeld door de branche

11 nieuwe bouwstenen, ontwikkeld door de branche

2 nov. 2023
Volgend bericht>>

Acht bedrijven hebben de afgelopen periode gedragstrainingen ontwikkeld die door railAlert zijn erkend als bouwsteen voor het DVP programma. Met het bouwstenen programma werkt de spoorinfra branche aan veiliger en gezonder werken door medewerkers te trainen in gedrag en essentiële vaardigheden.

 

Totaal 11 bouwstenen zijn goedgekeurd en mogen vanaf 1 januari 2024 door die bedrijven worden aangeboden aan eigen medewerkers en aan medewerkers van ketenpartners die hun DVP met een jaar willen verlengen.

De goedgekeurde bouwstenen

 

Naam bedrijf

Titel bouwsteen

Arcadis Nederland BV

  1. Persoonlijk leiderschap in veiligheid
  2. Omgaan met verbale agressie

Inrail B.V.

Een goede instructie voor veilig werken op het spoor

Raveco B.V.

Bewust veilig op het perron en langs het spoor

BAM Infra OV

Risicoherkenning, inspectie/observatie en in gesprek gaan

VolkerRail

Veiligheidsleiderschap – jij als veiligheidsleider

Swietelsky Rail Benelux

  1. BSAFE Bewust Veilig
  2. BSAFE in the Netherlands

Strukton Rail

Balanceren bij onrust

Strukton infra specials

  1. Masterclass Hein
  2. Coach Hein

 

Informatie delen

Op 11 december organiseert railAlert een bijeenkomst met bovengenoemde bedrijven om informatie te delen en samen vooruit te kijken naar de komende periode waarin bedrijven de trainingen gaan geven. railAlert gaat de komende weken verder met het voorbereiden van de werkbezoeken en het deelnemersregistratieproces in samenwerking met Railcenter.

 

Ontwikkel mee

Bedrijven die zelf bouwstenen willen ontwikkelen kunnen hun bouwsteen voor erkenning indienen bij railAlert. De volgende beoordelingsronde wordt gepland op 1 maart 2024. 

 

Geïnteresseerde bedrijven kunnen hier de informatie vinden over het ontwikkelen en erkennen van de eigen training als DVP-bouwsteen. RailAlert heeft de eerste ronde geleerd van in deze, voor iedereen, nieuwe manier van werken en publiceert binnenkort een aangepast beoordelingskader en handreiking. Blijf op de hoogte door ons nieuwsoverzicht in de gaten te houden.