DEKRA stopt met certificeren personeelsstellers en werkplekbeveiligingsbedrijven (trein)

DEKRA stopt met certificeren personeelsstellers en werkplekbeveiligingsbedrijven (trein)

20 okt. 2020
Volgend bericht>>

DEKRA Certification B.V. beëindigt met ingang van 1 november 2020 de certificerende activiteiten bij personeelsstellers en werkplekbeveiligingsbedrijven, zo liet dit bedrijf de Stichting railAlert in een schrijven weten. Hierbij hanteert het bedrijf een overgangstermijn.

 

Onlangs is door DEKRA Certification een review uitgevoerd op haar dienstenportfolio. Daarbij is onder meer gekeken naar de verhouding van het onderhouden van deze dienstverlening ten opzichte van de noodzakelijke opbrengsten en de verwachte groei bij hun klanten. Op basis daarvan heeft DEKRA besloten de dienstverlening ‘certificatie volgens certificatieschema Personeelstellen en Werkplekbeveiliging’ te beëindigen.

 

DEKRA Certification hanteert een overgangstermijn van zes maanden voor haar certificaathouders, ingaande per 1 november 2020. Het bedrijf heeft haar klanten over deze beslissing geïnformeerd en hen aangeboden de mogelijkheid van certificering te beëindigen en over te stappen naar een andere certificerende instelling.

 

Op 1 november 2020 past railAlert het overzicht van certificerende instelling op de website aan.