Informatie voor IT-afdelingen

Beste medewerker van de IT afdeling,

 

Uw organisatie draagt bij aan het verbeteren van veiligheid bij werkzaamheden in de spoorbranche. Om de hieraan verbonden informatie inzichtelijk te presenteren maakt stichting railAlert gebruik van business intelligence software. Om de kosten te beperken en toch optimaal gebruikersgemak te hebben is gekozen voor de applicatie “Tableau Reader”. Medewerkers in uw organisatie die zich bezighouden met het veiligheidsdashboard zoals dat door railAlert wordt gepubliceerd dienen deze software op hun pc te installeren om gebruik te kunnen maken van het dashboard. Deze applicatie werkt feitelijk zoals Acrobat Reader, echter in plaats van pdf bestanden opent deze reader .twbx bestanden met een read only functionaliteit.

 

De benodigde software kunt u hier op de website van Tableau vinden. De verspreiding van het dashboard gebeurt via een link op de website van het veiligheidsdashboard waar gebruikers na autorisatie toegang tot hebben. Door op de link te klikken wordt een bestand gedownload dat automatisch wordt geopend met Tableau Reader. RailAlert zal zeker het komende jaar gebruik blijven maken van Tableau Reader versie 10.2 of hoger.

 

Indien u meer informatie nodig heeft voordat u de software voor de gebruikers kunt installeren/klaar zetten dan kunt u contact opnemen met Stichting railAlert (k.vandenberg@railalert.nl).

 

 

De technische specificaties van Tableau reader die u ook kunt vinden op de website van Tableau.