Safety Walks

RailAlert heeft in het tweede kwartaal van 2016 een online module doorgevoerd om de Safety Walks in te plannen. Om de module verder te optimaliseren zijn we benieuwd naar jullie ervaringen!

Het percentage gelopen Safety Walks ligt momenteel rond de 57% (eerste en tweede kwartaal). In 2015 was dit 69%. Wat verder opvalt is dat er een grote variëteit is gekomen in de gekozen locaties. Toch zijn er nog steeds een aantal locaties die frequent worden bezocht. Veruit de meest bezochte locatie dit jaar is ‘Doorstroom Station Utrecht’. Aan de deelnemers van de Safety Walks is gevraagd om hier in de planning rekening mee te houden en te zorgen voor meer variatie.

Hieronder een overzicht uit de kwartaalanalyses met de type bevindingen (positieve indrukken en verbeterpunten). We zien daarin dat er in het tweede kwartaal meer verbeterpunten zijn gemeld. De meeste bevindingen (positieve indrukken en verbeterpunten) gaan over ‘communicatie & procedures’ gevolgd door ‘houding & gedrag’. Er is in Q2 een toename in het aantal geconstateerde ‘onveilige situaties’.

 

De kwartaalanalyses kunt u terugvinden op de website van railAlert

http://www.railalert.nl/themas/thema-overzicht/safety-walks