VACATURE: Programmamanager voor het Digitaal veiligheidsprogramma (DVP)

VACATURE: Programmamanager voor het Digitaal veiligheidsprogramma (DVP)

18 aug. 2023
Volgend bericht>>

Programmamanager
voor het Digitaal veiligheidsprogramma (DVP)

 

 

Wij zijn railAlert en dragen actief bij aan een branche waarin veiligheid en gezondheid voorop staan. Daarom maken we uniforme, uitvoerbare regels en controleren we of deze worden nageleefd.

Wij ontwikkelen certificeringen die de arbeidsveiligheid bevorderen tijdens het werken aan railinfrastructuur, zowel aan en langs het spoor. Zo dragen we bij aan een railinfrastructuur sector waarin elke medewerker veilig en gezond kan werken aan en langs het spoor en terug naar huis kan gaan zonder letsel of ziekte als gevolg van het werk.

 

Ons doel is een railinfrastructuur sector waarin veiligheid en gezondheid op het werk de hoogste prioriteit hebben. Daarbij toont iedereen eigenaarschap of het nu gaat om zijn eigen veiligheid en gezondheid of die van anderen.

 

Ons doel bereiken we door initiatief te nemen om passende branche afspraken te maken en door te zorgen voor regelgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid. Ook ontwikkelen wij certificeringsprogramma’s voor personen, producten en systemen. Wij controleren of deze afspraken worden nagekomen en stellen continu verbeteren centraal. Daarom is leren van incidenten voor ons van levensbelang.

 

Veiligheid in de spoorsector is een 24/7 operatie. Voor alle tienduizenden werkenden op het spoor realiseren we het Digitale veiligheidsprogramma (DVP). Dit programma biedt een persoonlijk digitaal veiligheidspaspoort, een opleidingsprogramma en inspecteurs die toezien op veilig werken.

 

 

Voor het DVP-programma zijn wij op zoek naar een Programmamanager

 

De functie
Vernieuwing en verbetering van het DVP-programma, nu en in de toekomst, is voor de werkers in de spoorsector en dus voor railAlert essentieel. We zoeken een programmamanager die het programma op dagelijkse basis managet en tevens de vernieuwingen, met o.a. ondersteuning van twee projectleiders, in goede banen leidt.

In deze functie geef je ook leiding aan onze zes inspecteurs die 24/7 buiten zijn en ben je verantwoordelijk voor het toetsingsproces, van de door inspecteurs in het veld geconstateerde afwijkingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van het huidige softwarepakket, het opleidingsprogramma van het Digitaal Veiligheidspaspoort en de interactie met de helpdesk waar dagelijks velen gebruik van maken. Je zorgt daarbij voor effectieve werkrelaties met het DVP-team, je collega’s binnen railAlert en onze leveranciers en partners.

Je onderhoudt de relatie met het senior management van onze opdrachtgevers en opdrachtnemers in het trein-, tram en metrospoor van Nederland en werkt daarbij samen met de nieuw opgerichte werkkamer DVP die en afspiegeling is van de branche.

 

Dit jaar en de komende jaren vernieuwen we het opleidingsprogramma en het softwarepakket. Je maakt de impactanalyse van veranderingen en leidt vernieuwingen in goede banen samen met het team.

 

 

Dit ben jij

-        HBO+ werk- en denkniveau en minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring als project- en programmamanager

-        Je hebt ervaring met programma’s in een complex stakeholder landschap.

-        Communicatief ben je sterk, je kunt positief samenwerken met een veelheid aan individuen en groepen die bij het programma betrokken zijn

-        Je bent een ervaren leidinggevende met sterke management- en leiderschapsvaardigheden;

-        Je handelt graag vanuit de bredere context van het programma (veiligheid en gezondheid op de werkvloer). Daarbij zet je je analytisch denken, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, affiniteit met veiligheid en onafhankelijkheid van denken in;

-        Je bent in staat op creatieve wijze structurele oplossingen voor problemen te vinden;

-        Je bent bereid om in een kleine organisatie de handen uit de mouwen te steken.

 

 

Wat bieden we jou?

-        Een baan via een inhuur- of detacheringscontract voor 28-36 uur per week

-        Gemotiveerde collega’s die je graag willen ondersteunen

-        Goede salariëring

-        Een mooie werkplek in een dynamische organisatie in Amersfoort

-        Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden

 

 

Informatie en solliciteren

Neem voor meer informatie contact op met:
Jan Kees Hofker, tel 06-15399028 of jc.hofker@railalert.nl

 

Wil je solliciteren, stuur je motivatiebrief met CV naar: jc.hofker@railAlert.nl

 

Wil je meer over railAlert en het DVP lezen, kijk dan op deze website of op dvp.railalert.nl

 

Klik hier om deze vacature als PDF op te slaan