Regels rondom dispensatie bouwstenen

Regels rondom dispensatie bouwstenen

11 apr. 2023
Volgend bericht>>

De DVP helpdesk ontvangt met enige regelmaat vragen over de regels rondom dispensatie voor bouwstenen. Daarom besteden we hier graag nog een keer aandacht aan in de nieuwsbrief.

Bedrijven die op de peildatum van 1 november 2021 voor trede 4 of 5 van de Safety Culture Ladder gecertificeerd waren, krijgen voor hun werknemer van wie de hercertificering in 2022 of 2023 afloopt een jaar dispensatie.

ZZP-ers zijn voor de wet bedrijven en moeten daarom zelfstandig gecertificeerd zijn voor de Safety Culture Ladder. Op hen is de dispensatieregel niet van toepassing indien zij geen trede 4 of 5 van SCL gecertificeerd zijn ook al zijn zij aangesloten/gedetacheerd of werken voor een bedrijf die wel op trede 4 of 5 gecertificeerd is. Voor hercertificering moeten deze ZZP-ers zich zelfstandig opgeven voor het volgen van bouwstenen.

Op de website van de Safety Culture ladder staat een register met certificaathouders en de trede waarop zij gecertificeerd zijn.

Een uitgebreid antwoord op bovenstaande vraag en ruim 100 andere veelgestelde vragen staat op de website dvp.railert.nl