Landelijke lijst personeel hoogspanning digitaal

Volgend bericht

11 apr. 2023

railAlert beheert sinds 2016 de zgn. Landelijke Lijst met bevoegd EV-personeel, op deze lijst staan per discipline alle personen vermeld die aan de hoogspanningsinstallaties van de spoorinfra in Nederland mogen werken. De erkende bedrijven leveren bij railAlert de vereiste documenten van deze personen aan voor de lijst, dit overzicht wordt door Installatieverantwoordelijken en Bedieningsdeskundigen van ProRail en Infraspeed geraadpleegd om te kunnen zien of de mensen bevoegd zijn voor de diverse werkzaamheden zoals schakelopdrachten voor de bovenleiding.


Afbeelding: screenshot met geanonimiseerde data van het Digitaal Dashboard


Deze maand is railAlert voor het beheer en de distributie van deze lijst overgestapt van een Excel-spreadsheet naar een webapplicatie. Deze webapplicatie is een onderdeel van het Digitaal Dashboard van ProRail. De voordelen van deze overstap zijn o.a. een snellere verwerking en een duidelijk overzicht voor de erkende bedrijven. Mutaties zoals hercertificeringen of het op de lijst plaatsen van nieuwe medewerkers zijn meteen van kracht; er hoeft niet meer op de tweewekelijkse verspreiding van de lijsten per mail te worden gewacht. Daarnaast is met behulp van waarschuwingskleuren duidelijk wanneer certificaten verlopen en kunnen de bedrijven actie ondernemen door deze mensen tijdig in te schrijven voor opleidingen en herinstructies bij Railcenter.