Kopmodules lokaal spoor registeren in DVP

Kopmodules lokaal spoor registeren in DVP

11 apr. 2023
Volgend bericht>>

Sinds enkele jaren moet veiligheidspersoneel dat werkt op metro- en tramsporen ook voorzien zijn van een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). Op het DVP staat welk geldig certificaat de DVP-houder heeft, zoals lwb-metro of vhp-tram. De lokaal spoorbeheerders in de vier grote steden eisen naast een NVW-certificaat ook een bewijs dat een kopmodule met lokale bijzonderheden is gevolgd. Deze kopmodules worden door de lokaal spoorbeheerders zelf verzorgd en worden niet automatisch op het DVP geregistreerd.

Door de kopmodules in het DVP van de medewerker te registreren voorkom je dat er tijdens een nachtdienst onduidelijkheden worden gecreëerd over bevoegdheden voor het werken op de betreffende locatie.

Het registreren van de kopmodule kan door de key-user of mandaatbeheerder van het betreffende bedrijf gedaan worden via de knop 'bedrijfscertificaten' in de DVP portal.