Betekenis rode uitroeptekens in DVP-app

Betekenis rode uitroeptekens in DVP-app

21 dec. 2022
Volgend bericht>>

In aanvulling op onderstaande hebben we geconstateerd dat er een softwarefout was in het DVP waardoor uitroeptekens bleven staan als er al een bouwsteen gevolgd was. Vanavond (21-12) zal er een software release zijn om dit probleem op te lossen. Uiteraard is de release zorgvuldig voorbereid, maar helaas geldt: toch kunnen er problemen ontstaan. Mochten er problemen zijn, laat ons dat dan svp z.s.m. weten via info@railalert.nl dan pakken we deze problemen direct op.

 

 

 

Voor het verlengen van de geldigheidsduur van het DVP is belangrijk om tijdig bouwstenen te volgen. Daarom heeft railAlert begin dit jaar een nieuwe service toegevoegd aan de DVP-app waarbij pashouders tijdig worden geattendeerd op het verlopen van certificaten en bouwstenen. Deze nieuwe service leidt soms tot verwarring. Met een rood uitroepteken bij een bouwsteen mag, in tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, nog wél 6 weken gewerkt worden op het betreffende domein. Daarom delen we hierbij graag nogmaals de spelregels.

 

 

• Oranje uitroepteken
Twaalf weken voordat de geldigheidstermijn van de bouwsteen of het DVP certificaat verloopt, verschijnt bij het scannen van je DVP-pas een oranje uitroepteken op de plaats waar een groen vinkje hoort te staan bij het trein of Metro of Spoor-perron symbool en verschijnt er een uitroeptekens bij het certificaat. Dit betekent dat je je vanaf dat moment moet gaan inschrijven voor het volgen van een bouwsteen (de interactieve training “Spoor jij wel” is ook een bouwsteen) om je DVP te verlengen.

• Rood uitroepteken
Dit uitroepteken verandert van oranje naar rood als de geldigheidstermijn voorbij is. Je hebt dan, vanaf de eerste dag van verstrijken, nog zes weken de tijd om de bouwsteen te volgen. Heb je de bouwsteen hebt gevolgd, dan komt er een groen vinkje.

 

• Rood kruis
Heb je na zes weken een rood uitroepteken hebt gehad en nog geen bouwsteen hebt gevolgd, dan verschijnt een rood kruis, waardoor je niet meer mag werken op het domein (Spoor, Spoor-perron of Metro) waar dat rode kruis komt te staan.

 

DVP Helpdesk
We hebben bovenstaand onderwerp recent opgenomen als ‘veelgestelde vraag’ op onze DVP Helpdesk website. Op deze website staan de contactgegevens en openingstijden van de telefonische helpdesk en antwoorden op ruim 100 veel gestelde vragen over het Digitaal veiligheidspaspoort.