Leren in eigen tempo op eigen niveau

Leren in eigen tempo op eigen niveau

20 dec. 2022
Volgend bericht>>

Op vrijdag 9 december tekende railAlert een samenwerkingsovereenkomst met Drillster. In samenwerking met deze partij gaat DVP het leren gemakkelijker, persoonlijker en efficiënter maken.

 

Je herkent het vast, je leert iets en amper twee weken later ben je het grootste deel van je kersverse kennis en vaardigheden alweer kwijt. En op het moment dat je de kennis dan toe moet passen weet je niet meer precies hoe het ging. Erg gevaarlijk als het gaat om veilig werken. Het goede nieuws: dat kan anders. Met een nieuwe leermethode van het DVP, die onderdeel uitmaakt van de digitale leerweg, voorkom je dat jouw kennis en vaardigheden verdwijnen.

 

Leren op maat
De nieuwe leermethode van DVP heet Drillster. Een drill is een set van vragen, onder meer voortkomend uit de vernieuwde DVP e-learning. De drill wordt voor elke DVP-houder op maat samengesteld op basis van eerdere leerresultaten uit die e-learning. De methode signaleert welke onderwerpen jij nog lastig vindt en zorgt dat je juist die onderwerpen extra oefent. Onderdelen uit de drill die je al goed beheerst, worden minder vaak herhaald. Doordat je automatisch leert wat je nog moeilijk vindt en automatisch overslaat wat je al makkelijk afgaat, bespaar je kostbare tijd.

Extreem effectief
Je hebt misschien het gevoel dat je steeds examen doet, maar niets is minder waar. Door drills te maken leer je voortdurend en bouw je snel (weer) kennis op. Je krijgt feedback bij ieder antwoord dat je geeft, waardoor je leert van zowel goede als foute antwoorden. Een drill is dus absoluut geen toets, maar de ultieme mix van relevante informatie en krachtige leervragen. Zo leer je extreem effectief!

Geen toets meer op locatie
Met het doorlopen van een drill wordt het DVP steeds verlengd. Na een kwartaal volgt opnieuw een drill. Wie netjes elke drie maanden een weinig tijd kostende drill doet, heeft als voordeel dat er geen toets bij Railcenter meer afgelegd hoeft te worden. En tot slot: een drill doe je op je smartphone, tablet of computer en op het moment dat het jou uitkomt.

 

Als je niet kan/wil deelnemen aan de drills, dan kom je jaarlijks in aanmerking om alsnog een toets op één van de locaties van Railcenter af te leggen.

 

Meer informatie
Op dit moment wordt in een werkgroep met branchevertegenwoordigers gewerkt aan de verdere uitwerking van deze nieuwe manier van werken. Wij verwachten hier in het eerste kwartaal van 2023 meer over te kunnen vertellen. Dit zullen we doen door middel van een DVP-nieuwsbrief. Het streven is om na de zomer van 2023 de nieuwe manier van werken in te laten gaan voor alle DVP-pashouders. Natuurlijk zullen we alle pashouders hier op een goede manier in begeleiden. Heeft u op dit moment al behoefte aan meer informatie neem dan contact met ons op via info@railalert.nl