DVP-nieuws - Bouwstenen volgen: wie wat wanneer? (trein/metro)

DVP-nieuws - Bouwstenen volgen: wie wat wanneer? (trein/metro)

5 jul. 2022
Volgend bericht>>

Heb jij Spoor Jij Wel al gevolgd en ben je geen medewerker van een bedrijf met een trede 4 of 5 op de veiligheidsladder? Dan volg je een bouwsteen om je DVP te verlengen.

 

In onze vorige nieuwsbrief las je dat er vier bouwstenen getest en gereed zijn. Railcenter gaat deze bouwstenen in november in bedrijf nemen en zal daarvoor de komende maanden alle voorbereidingen treffen. Trainers worden aangetrokken en ingewerkt en de uitvoering van de trainingen wordt opgeschaald voor de eerste 150 medewerkers die dit jaar in aanmerking komen voor een bouwsteen.

 

Deelnemers van wie het DVP verloopt, kiezen straks bij het inschrijven uit vier verschillende bouwstenen die op verschillende locaties in Nederland worden aangeboden. Na de zomer gaat de inschrijving voor 2023 open. Mensen kunnen zich vanaf dat moment inschrijven via de website van Railcenter DVP – Railcenter | samen voor het spoor.

 

Actieve deelname aan de bouwsteen is voldoende voor deelnemers om het DVP te verlengen. Deelnemers aan de bouwsteen krijgen in de overgangsfase naar de digitale leerweg geen toets na afloop van de bouwsteen. railAlert werkt aan een digitale leerweg die de huidige e-learnings en toetsen vervangt. Naar verwachting zal railAlert in 2023 de digitale leerweg introduceren.

 

In 2022 komt een beperkt aantal mensen voor een bouwsteen in aanmerking. Contactpersonen van de desbetreffende bedrijven worden hierover separaat geïnformeerd. De circa 150 medewerkers die het betreft, krijgen van Railcenter persoonlijk bericht en kunnen zich vanaf medio juli inschrijven voor trainingen in november en december. Tevens zal voor diegene die dat willen en van wie de DVP-pas voor de datum van deze training verloopt, het DVP worden verlengd tot de datum waarop zij de training willen/kunnen volgen. Een verlenging van zes weken na de geldigheidsdatum is al ingeregeld waarbij een rood uitroepteken zichtbaar is.