Beginnen als bedrijf/zzp’er in de railinfrabranche? (trein/metro)

Beginnen als bedrijf/zzp’er in de railinfrabranche? (trein/metro)

3 jun. 2022
Volgend bericht>>

Bij werken aan en rond de infra van trein en metro (en soms ook tram) is het vrijwel altijd verplicht een geldig digitaal veiligheidspaspoort (DVP) te tonen bij aanvang van het werk. Vaak moet je ook aan bepaalde andere veiligheidseisen voldoen. Zo’n veiligheidspaspoort krijgt je alleen als je een bepaalde training met succes hebt gevolgd en het examen met een voldoende hebt afgelegd.

 

Eigenaren van bedrijven en zzp’ers die voor het eerst als onderneming in de railinfrabranche actief worden, moeten ingeschreven worden voor het digitaal veiligheidsprogramma. Onder meer voor het volgen van trainingen en het afleggen van examens. Zij moeten zich inschrijven bij drie organisaties.

 

  • Bij railAlert voor het portal van het digitaal veiligheidsprogramma (DVP). In het DVP-portal kunnen bedrijven – na goedkeuring – hun medewerkers registreren, eventueel verloren DVP-passen aanvragen, dagpascredits kopen en nog veel meer DVP-zaken regelen. Registratie is verplicht; begin hier.
  • Bij Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering voor het opgeven van deelnemers of het zelf deelnemen aan trainingen en examens/toetsen. Bij Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering kunnen alleen werkgevers en zzp’ers opleidingen en trainingen aanvragen. Dat geldt ook voor het inschrijven/aanmelden voor het afleggen van toetsen en examens. Je schrijft je bij beide organisaties tegelijk in via één digitaal invulformulier. Klik hier om je direct in te schrijven. Je komt terecht op de pagina zoals de afbeelding hierboven toont. Klik op Ik heb nog geen inloggegevens om je aan te melden.

 

Nadat je bij deze drie organisaties de digitale formulieren hebt ingevuld, duurt het tussen twee werkdagen en anderhalve week voordat je bericht ontvangt over de registraties.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Screen-afbeelding. Op website dvp.railalert.nl kunnen bedrijven en zzp’ers zich registeren in het systeem van het digitaal veiligheidsprogram/digitaal veiligheidspaspoort.

 

DVP-helpdesk

 

De DVP-helpdesk biedt desgevraagd ondersteuning indien het aanmelden niet goed verloopt, maar verstrekt ook informatie over het verloop van de registraties. Bij dezelfde helpdesk kunnen bedrijven en zzp’ers ook terecht met vragen over hun aanmelding bij Railcenter, over de opleidingen/trainingen en over de toetsen en examens bij het Bureau voor Toetsing en Certificering. Je belt de helpdesk via: tel. 033-4674 727 (op werkdagen en tijdens kantooruren).

 

DVP-training kiezen

 

Zijn de registraties afgerond en moeten er DVP-trainingen worden gevolgd, dan biedt de website van Railcenter een overzicht van de vele mogelijkheden, locaties voor de opleidingen en de examens via keuzemenu’s. Daaronder vind je uiteraard ook de DVP-trainingen.