railAlert zoekt namens de aannemers een lid voor de Werkkamer Lokaal Spoor (metro/tram)

railAlert zoekt namens de aannemers een lid voor de Werkkamer Lokaal Spoor (metro/tram)

22 mrt. 2022
Volgend bericht>>

Werkzaam bij een aannemer die regelmatig of zelfs vaak infrawerkzaamheden uitvoert in opdracht van GVB, HTM, Provincie Utrecht of RET? En ben je geïnteresseerd in en voel je je meer dan gemiddeld betrokken bij veilig werken? Dan ben jij misschien wel degene die railAlert zoekt als lid van de Werkkamer Lokaal Spoor.

 

In deze functie praat je namens jouw werkgever en de collega-aannemers mee over het beleid in de meest brede zin des woords over veilig werken in en om het metro- en tramspoor. Daarbij houd je contact met collega’s bij de andere aannemers, zodat je ook hun visie kunt vertolken binnen deze werkkamer. Daarin zitten ook leden namens de tram- en/of metrobedrijven en de werkplekbeveiligingsbedrijven die op dit werkterrein actief zijn.

Leden van de Werkkamers vervullen deze functie onbezoldigd. De werkgevers maken deze werkkamerleden vrij voor ongeveer acht vergaderingen per jaar inclusief de voorbereidingstijd  die onder meer nodig is voor het afstemmen van bepaalde voorstellen van de werkkamer binnen het bedrijf en met collega-bedrijven.  Daar tegenover staat dat je invloed hebt op regelgeving en onderdeel wordt van een ander netwerk waarmee je professionele contacten kunt onderhouden.

 

Over railAlert

 

 

In de Stichting railAlert zijn de diverse belanghebbenden uit de branche vertegenwoordigd, zoals infrabeheerders, aannemers, werkplekbeveiligingsbedrijven en ingenieursbureaus. De verschillende branchepartijen zijn evenredig verdeeld over de werkkamers, met het Centraal College van Deskundigen en het railAlert-bestuur als bovenliggende organen. In deze werkkamers wordt invulling gegeven aan de regelgeving en de eisen aan mensen, bedrijven en middelen. De bedrijven zelf moeten hier de juiste invulling aan geven. RailAlert vormt het platform voor afgevaardigden vanuit de bedrijven.

railAlert ontwerpt een branchebreed arbeidsveiligheidsbeleid en faciliteert de implementatie hiervan. De stichting zorgt voor een omgeving waarbinnen railbranchepartijen invulling geven aan hun eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van (arbeids-)veiligheid binnen gezamenlijk vastgestelde kaders.

Het arbeidsveiligheidsbeleid en de regelgeving worden onder meer opgesteld en beheerd door de werkkamers van railAlert, waarin deelnemers namens de diverse belanghebbenden zitting hebben.

 Vragen of aanmelden? Bel of mail: Koen van den Berg, 085-0023510 of k.vandenberg@railalert.nl