Nieuw in de DVP-app: waarschuwing bij verlopen certificaten DVP (trein/metro)

Nieuw in de DVP-app: waarschuwing bij verlopen certificaten DVP (trein/metro)

28 jan. 2022
Volgend bericht>>

Afgelopen maanden is veel bekend geworden over het nieuwe DVP-programma. Zo worden jaarlijks bouwstenen aangeboden om de geldigheid van je DVP te verlengen. Voor het verlengen van de geldigheidsduur van je DVP is belangrijk om tijdig de bouwstenen te volgen. Daarom heeft railAlert een nieuwe service toegevoegd aan de DVP-app.

 

Twaalf weken voordat de geldigheidstermijn van de bouwsteen verloopt, verschijnt nu bij het scannen van je DVP-pas een oranje uitroepteken op de plaats waar een groen vinkje hoort te staan. Dit betekent dat je je vanaf dat moment kunt inschrijven voor het volgen van een bouwsteen (de interactieve training “Spoor jij wel” is ook een bouwsteen) om je DVP te verlengen. Dit uitroepteken verandert van oranje naar rood als de geldigheidstermijn voorbij is. Je hebt dan nog zes weken de tijd om de bouwsteen te volgen. Heb je de bouwsteen hebt gevolgd, dan komt er een groen vinkje. Heb je na zes weken nog geen bouwsteen gevolgd, dan verschijnt een roodkruis, waardoor je niet meer mag werken op het domein (Spoor, Spoor-perron of Metro) waar dat kruis komt te staan.

 

 

 

Hieronder zijn de afbeeldingen 3 tot en met 5 waarbij een oranje uitroepteken na het verstrijken van de geldigheidstermijn van de bouwsteen verandert in een rood uitroepteken. Na zes weken verschijnt er een rood kruis door het verlopen van de geldigheidstermijn. Bij het aanklikken van je profiel, krijg je een pop-up met daarin een link naar Railcenter om je aan te melden voor een bouwsteen.

 

 

 

Ben je medewerker van een bedrijf dat op de veiligheidsladder een trede 4 of 5 inneemt, dan wordt jouw DVP met twee keer één jaar verlengd tot maximaal 2024 (afb. 6).