Branchebijeenkomst ‘Leren van incidenten’ tot nader order uitgesteld (trein/metro/tram)

Branchebijeenkomst ‘Leren van incidenten’ tot nader order uitgesteld (trein/metro/tram)

4 nov. 2021
Volgend bericht>>

De voor begin december geplande branchebijeenkomst Leren van incidenten wordt uitgesteld tot waarschijnlijk ‘ergens in het voorjaar van 2022’. Ondanks de grote belangstelling en de vele reacties naar aanleiding van de vraag om ideeën, acht railAlert het niet verstandig de bijeenkomst doorgang te laten vinden vanwege de huidige ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus.

 

Aanvankelijk was het de bedoeling in totaal honderd belangstellenden te laten deelnemen aan deze bijeenkomst in Railcenter in Amersfoort. Gezien het dringende overheidsadvies of de regel om minimaal anderhalve meter afstand te houden, een corona-check bij de ingang te laten plaatsvinden en/of de bezoekers mondkapjes te laten dragen, lijkt het railAlert niet verstandig de bijeenkomst begin december te laten doorgaan.

 

Voor deze branchebijeenkomst is nog geen nieuwe datum geprikt. railAlert wil eerst de ontwikkelingen afwachten en gaat door met de voorbereidingen van dit congres.

 

De eerste oproep om met suggesties en ideeën te komen hoe de railinfrabranche beter kan leren van incidenten heeft tweehonderd reacties opgeleverd. De organisatie dankt daarvoor de inzenders. Deze reacties worden meegenomen in het vaststellen van het vervolgtraject, want de behoefte om beter te leren van incidenten is nog onverminderd groot.