Leren van incidenten. Heb jij een uitgesproken mening? Wij nodigen jou uit.

Leren van incidenten. Heb jij een uitgesproken mening? Wij nodigen jou uit.

12 okt. 2021
Volgend bericht>>

railAlert organiseert begin december een bijeenkomst van een halve dag (ochtend), waarop het leren van incidenten centraal staat. Want – eerlijk is eerlijk – dat kan en moet beter.

 

Daarom zijn wij op zoek naar praktijkmensen die dag in, dag uit aan de baan, de (elektrische) installaties of aan de overige railinfra werken. En die een uitgesproken mening hebben over hoe we kunnen leren van incidenten. Maar ook mensen in de staf. Bijvoorbeeld veiligheidskundigen. Hoe vertalen zij incidenten naar nieuwe afspraken of nieuwe werkvormen? Wat zijn hun ervaringen met voorgestelde verbeteringen? Lopen die vast binnen de organisatie? En zo ja waarom?

 

Bedenk dat incidenten ook bijna-ongevallen kunnen zijn. Ook daar kunnen we van leren.

 

Ben jij degene die over leren van incidenten een uitgesproken mening heeft en die ook kan onderbouwen? Meld je dan bij railAlert en we nodigen je uit. Alleen met jouw hulp kunnen we gezamenlijk niet alleen leren van incidenten, maar misschien die incidenten ook veel vaker voorkomen. Klik op de link en geef je reactie.