Nieuwe corona-maatregelen onderwerp van gesprek (trein/metro/tram)

Nieuwe corona-maatregelen onderwerp van gesprek (trein/metro/tram)

17 sep. 2021
Volgend bericht>>

De afgelopen dinsdag door het demissionaire kabinet-Rutte afgekondigde gedeeltelijke versoepeling van de corona-maatregelen hebben ook gevolgen voor het werken aan de railinfrastructuur in Nederland. Zo hoeven er volgens het kabinet vanaf 25 september geen mondkapjes meer op stations en perrons te worden gedragen en anderhalve meter afstand houden is niet meer overal nodig.

 

De eerder ingestelde werkgroep met deskundigen van railAlert uit de railinfrabranche die de sector heeft voorzien van praktische adviezen over het werken op een afstand van anderhalve meter, is, gebaseerd op de aangekondigde versoepelingen, begonnen adviezen op te stellen. Deze adviezen zullen praktisch en toekomstbestendig zijn.

 

Gezien de demissionaire status van het kabinet kan de Tweede Kamer nog wijzigingen in de eergisteren bekendgemaakte kabinetsplannen aanbrengen.