Gladheidsbestrijding rails noopt tot voorzorgsmaatregelen bij het werken aan het spoor (trein)

Gladheidsbestrijding rails noopt tot voorzorgsmaatregelen bij het werken aan het spoor (trein)

13 sep. 2021
Volgend bericht>>

Omdat binnenkort de herfst weer aanbreekt en er weer veel bladeren van de bomen op de rails gladde sporen kunnen veroorzaken, beginnen NS en ProRail binnenkort weer met de gladheidsbestrijding. Om die gladheid op het spoor tegen te gaan, wordt een speciale gel (Electra Gel S4 of "Sandite") op de sporen aangebracht. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

 

Werken aan "Sandite-sporen" betekent ook voorzorgsmaatregelen nemen. De Stichting railAlert heeft een algemeen geldend productinformatieblad over de gevaren, de veiligheidsvoorzieningen en de eerste-hulp-maatregelen samengesteld. Hoewel deze informatie gebaseerd is op een door de fabrikant uitgegeven “bijsluiter” uit 2004, zijn de gegevens nog steeds actueel.
Het informatieblad downloaden? Klik hier. Uitleg over gladde sporen (video ProRail).