Bètaversie film voor dagpas-gebruikers online - reacties gevraagd (trein/metro)

Bètaversie film voor dagpas-gebruikers online - reacties gevraagd (trein/metro)

30 jun. 2021
Volgend bericht>>

De Stichting railAlert heeft de bètaversie van de nieuwe film voor dagpas-gebruikers online gezet. Doel is de komende weken deze interactieve video te testen en de makers hopen op veel reacties van kijkers.

De vorige dagpasfilm was al bijna tien jaar oud en toonde nog beelden waarop werkers en ook de presentator in gele veiligheidskleuren te zien waren. Los van de leeftijd van de film bestond bij railAlert de wens om de video meer interactief te maken en daardoor meer impact te geven.

Nu ook met metro en bouwplaats

Daarnaast was ook het werkterrein waarop de dagpassen geldig zijn, uitgebreid naar de metro-infrastructuur. Ook vanuit de hoek van de metro-bedrijven ontstonden wensen vanwege de specifieke gevaren en risico's, waaronder elektrocutiegevaar, omdat bij veel metrolijnen een stroomrail naast het spoor in plaats van bovenleiding aanwezig is. Als laatste heeft railAlert een apart onderdeel voor de bouwplaats aan de video toegevoegd, omdat de arborisico's niet alleen tot spoorse zaken beperkt zijn, maar ook andere gevaren op de loer liggen.

De nieuwe video heeft één centrale boodschap: volg de instructies van je begeleider op. Uiteraard wordt tijdens de film ook aandacht besteed aan de life saving rules die van doorslaggevend belang zijn bij het veilig werken aan de railinfra.

Zoals bekend is het verplicht voor medewerkers met een dagpas om deze interactieve video in z'n geheel gezien te hebben, alvorens aan het werk te mogen.

Mening gevraagd

railAlert vraagt de kijkers of de video goed werkt. Benieuwd? Klik hier. Reacties, ook positieve, zijn van harte welkom via info@railalert.nl.

Nabije toekomst

In de komende maanden werkt het team verder aan het (technisch) vervolmaken van de interactieve video, indien reacties hiertoe aanleiding geven, en komen er ondertitels voor de verschillende vreemde talen.