Vacature examinator/beoordelaar krukken eendelige wissels voor de gereedschaps-
machinist (m/v) - trein

Vacature examinator/beoordelaar krukken eendelige wissels voor de gereedschapsmachinist (m/v) - trein

19 nov. 2020
Volgend bericht>>

Per 1 mei 2021 wil de railinfrabranche gereedschapsmachinisten in de gelegenheid stellen zich te certificeren voor het handmatig bedienen (“krukken”) van centraal bediende wissels. De geldigheid van het certificaat wordt beperkt tot drie jaar.

 

Vanwege nieuwe certificeringseisen zal hiervoor een praktijktoets worden ingericht. Voor het afnemen van deze praktijktoets zoekt de Stichting railAlert nieuwe beoordelaars/examinatoren.

 

Functie

 

Je werkzaamheden bestaan uit het afnemen en beoordelen van de praktijktoets “krukken ééndelige wissels voor GMCN” in opdracht van de Stichting railAlert. De examens worden afgenomen op locatie van Railcenter in Amersfoort.

 

De beoordelaar:

 

  • is bevoegd tot het krukken van ééndelige wissels*;
  • beschikt over een niveau dat duidelijk ligt boven het niveau dat voor de te beoordelen taak nodig is. Hij/zij is een gevorderde beroepsbeoefenaar, weet op basis van ervaring wat er in specifieke situaties moet gebeuren, herkent hoofd- en bijzaken en neemt afwijkingen waar;
  • heeft minimaal drie jaar aantoonbare ervaring met het vakgebied;
  • moet in staat zijn om een onafhankelijk oordeel over de kandidaat uit te spreken. De relatie tussen beoordelaar en de te beoordelen kandidaat moet een zuiver en objectief oordeel mogelijk maken;
  • onderhoudt actief zijn/haar vakmanschap.

 

* bevoegdheid kan worden aangetoond door een certificaat van de opleiding 374 Krukken en klemmen eendelige wissels en/of de railAlert-certificaten Leider werkplekbeveiliging, Leider lokale veiligheid of Begeleider buiten dienst gesteld spoor.

 

Beschikbaarheid

 

Minimaal één dag per maand beschikbaar.

Informatie en sollicitatie

 

Meer informatie:

-algemeen profiel beoordelaar Stichting railAlert

 

Het certificeringsschema voor deze nieuwe taak is momenteel nog niet gepubliceerd en volgt in de loop van de eerste maanden van 2021.

 

Voor informatie over de functie kan je bellen met Monique Kuper, manager Bureau voor Toetsing en Certificering, op telefoonnummer 06-53768457.

 

Stuur je sollicitatie voor 31 december 2020 per e-mail naar: info@railalert.nl

 

Foto/heading: ProRail, Gerrit Serné.