Belangrijke vraag: “Sta ik als veiligheidsfunctionaris wel goed in het DVP-portal?” (trein)

Belangrijke vraag: “Sta ik als veiligheidsfunctionaris wel goed in het DVP-portal?” (trein)

8 okt. 2020
Volgend bericht>>

Uit inspecties op de werkplek blijkt dat sommige verantwoordelijk veiligheidsfunctionarissen, zoals leiders werkplekbeveiliging, leiders lokale veiligheid etc., niet correct geregistreerd staan op hun DVP-pas en dus ook niet in het DVP-portal en zelfs onterecht veiligheidstaken uitvoeren. Hierdoor is het niet te herleiden of de veiligheidstaken rechtmatig worden uitgevoerd. Omdat er binnenkort door de veiligheidsinspecteurs van railAlert extra op wordt gecontroleerd, geven we hier tips hoe die registratie correct te doen als dit nog niet gebeurd is.

 

De key user is bij een bedrijf verantwoordelijk voor de juiste registratie van zijn of haar medewerkers in het DVP-portal. Wie als verantwoordelijke veiligheidsfunctionaris twijfelt of hij of zij wel goed in dit portal staat, kan dat in het portal controleren. Dat kan ook door het scannen van zijn of haar DVP-pas. Onder zijn pasfoto staat dan in het tekstblok bij welk erkend werkplekbeveiligingsbedrijf of personeelssteller hij/zij is aangesloten.

 

Tekst loopt door onder de illustratie.

 

 

Door de “rechten” aan te klikken, opent zich het scherm met de keuze van het werkplekbeveiligingsbedrijf of personeelssteller.

 

 

Gemakkelijk aanpassen


Key users kunnen dit gemakkelijk aanpassen in het DVP-portal. Kies de DVP-houder, kijk bij “rechten” (zie afbeelding hierboven) en kies vervolgens het erkende werkplekbeveiligingsbedrijf of erkende personeelssteller waarbij de DVP-houder moet worden aangesloten. Zie de schermafbeelding 2.

 

Tekst loopt door onder de illustratie.

 

 

Schermafbeelding 2: klap de lijst open en kies het correcte werkplekbeveiligingsbedrijf of de personeelssteller.

 

 

Grote aannemers opgelet


Vooral bij de grote aannemers wordt geconstateerd dat zij hun veiligheidsfunctionarissen niet als zodanig geregistreerd hebben. Voor ervaren key users is aanpassing gemakkelijk. Bij twijfel lees de instructie onder “gemakkelijk aanpassen” (direct hierboven).


Binnenkort controleren de veiligheidsinspecteurs extra op de correcte vermelding. Bij een onjuiste vermelding en bij werkzaamheden als veiligheidsfunctionaris zal dit als “zwaarwegende afwijking” worden geregistreerd.