railAlert doet proef met anonieme brancherapportages incidenten (trein/metro/tram)

railAlert doet proef met anonieme brancherapportages incidenten (trein/metro/tram)

28 sep. 2020
Volgend bericht>>

De werkgroep Leren van Incidenten, onderdeel van de Werkkamer Elektrische Veiligheid van railAlert, doet gedurende een halfjaar een proef met de publicatie van anonieme brancherapportages over incidenten. Bij deze rapportages zijn de gegevens zodanig anoniem gemaakt, dat die niet terugvoeren naar een bedrijf of organisatie. Doel: leren van een incident om toekomstige ongevallen tegen te gaan, zonder dat het bedrijf daarvan imagoschade ondervindt.

 

Spoorbeheerder ProRail onderzoekt incidenten en deelt die in de regel in de vorm van feitenrapportages met de railinfrabranche. Bij ernstige incidenten wordt ook een zogeheten bevindingenrapport opgemaakt en dat wordt alleen met de directbetrokkenen gedeeld. Daardoor komt mogelijk belangrijke informatie, zoals voorgestelde, preventieve maatregelen, niet bij de collega’s in de railbranche terecht en blijven belangrijke leerkansen liggen.

 

Eerste brancherapportage komt snel

Abonnees van de nieuwsbrief ontvangen de eerste anonieme brancherapportage in hun mailbox. Nog geen abonnee? Meld je dan snel aan via deze link: https://www.railalert.nl/nieuwsbrief-aanmelden

 

Oproep: deel incidentenrapportages met de werkgroep

 

railAlerts Werkgroep Leren van Incidenten komt graag in contact met bedrijven en organisaties die hun incidentenrapportages willen delen met de collega-bedrijven die werken aan de infra van trein, metro en/of tram. railAlert garandeert daarbij volstrekte anonimiteit. Doel is het delen van de rapportages, maar dan zo anoniem dat een bedrijf daarvan geen schade ondervindt of negatief in het nieuws komt. De Werkgroep Leren van Incidenten heeft slechts één doel: het voorkomen van incidenten door informatie met elkaar te delen.

 

Meedoen? Bel of mail railAlert!

 

Meer informatie over het anoniem delen van incidentenrapportages of aanmelding voor deelname? Bel railAlert (085-0023510) of mail naar Leerpunt@railalert.nl. Telefoontjes en e-mails worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.