Corona. Steeds minder aandacht voor hygiëneregels? Hoe blijft iedereen alert om besmetting tegen te gaan?

Corona. Steeds minder aandacht voor hygiëneregels? Hoe blijft iedereen alert om besmetting tegen te gaan?

21 aug. 2020
Volgend bericht>>

Als we als Stichting railAlert de media lezen en we kijken rond tijdens werkzaamheden op en bij het spoor, dan zien we dat we weer moeite hebben de hygiënemaatregelen vast te houden die zijn bedoeld om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.

 

Behalve goede voorbeelden, zien we ook dat bijvoorbeeld de veilige, onderlinge afstand van anderhalve meter nauwelijks nog gerespecteerd wordt.

 

Omdat het virus zeker nog niet weg is – het aantal besmetting neemt zelfs weer toe – zullen we in de railinfrabranche “de touwtjes toch weer aan moeten trekken”. Daarbij zoeken we uiteraard naar de juiste weg, waarbij het principe geldt: het is de verantwoordelijkheid van éénieder om gezond te blijven en om niet bij te dragen aan het verspreiden van het virus. Dat doe je jouw familie, vrienden of collega’s niet aan.

 

railAlert zal de komende tijd aandacht besteden aan een aantal (nieuwe) initiatieven om de hygiënemaatregelen (handen wassen, anderhalve meter afstand houden, niezen in je elleboog en vooral bij ziekte thuisblijven!) nog beter tussen de oren te krijgen.