Vragenlijst moet aanrijdingen met railgebonden voertuigen helpen voorkomen (trein/metro/tram)

19 jun. 2020

Vragenlijst moet aanrijdingen met railgebonden voertuigen helpen voorkomen (trein/metro/tram)

19 jun. 2020

volgend bericht

Print Friendly and PDF

De Werkkamer Uitwerken Regelgeving van railAlert heeft een vragenlijst opgesteld om het veiligheidsbewustzijn bij de inzet van kranen op lorries (Krollen) en andere railgebonden voertuigen te vergroten. Uiteindelijk doel: het voorkomen van aanrijdingen.

 

De vragenlijst sluit goed aan bij de opmerkingen en conclusies van deelnemers aan de branchebijeenkomst over (bijna-)aanrijdingen die railAlert vorig jaar november heeft georganiseerd.

 

Gebruik in eigen bedrijf

 

Bedrijven, hun medewerkers en zzp’ers kunnen de vragenlijst gebruiken om bijvoorbeeld de uitrusting van railgebonden voertuigen in kaart te brengen, maar ook te checken hoe het staat met de veiligheidsinstructies, de werkvoorbereiding etc. Daarnaast kan de vragenlijst voor een eigen analyse en evaluatie na werkzaamheden gebruikt worden. De ingevulde vragenlijsten hoeven niet retour gestuurd te worden naar railAlert! Het betreft een hulpmiddel.

 

Gebruik door railAlert

 

Tijdens Safety Walks en werkbezoeken van railAlert zal de vragenlijst eveneens gebruikt worden. De resultaten daarvan gaat railAlert gebruiken voor een analyse die met de railinfrabranche zal worden gedeeld.

De vragenlijst is hier te downloaden (opent als pdf meestal linksonder op de pagina).