DVP-plicht bij metro op 1 september 2020 (metro)

19 jun. 2020

DVP-plicht bij metro op 1 september 2020 (metro)

19 jun. 2020

volgend bericht

Print Friendly and PDF

Vorig jaar is afgesproken om ook voor de metro per 1 september 2020 een DVP-plicht in te voeren. Het GVB heeft dit voor de regio Amsterdam  vorig jaar al ingevoerd. Met ingang van 1 september 2020 zal ook een DVP-metroplicht gelden voor HTM (regio Den Haag) en RET (regio Rotterdam).

 

Let wel: er geldt geen DVP-plicht voor de trambaan. Na 1 september 2020 (als medewerkers gewend zijn aan de DVP-plicht met de daarbij behorende aan- en afmeldplicht) zal besloten worden wanneer de controle door de veiligheidsinspecteurs van railAlert plaatsvindt.

 

(Tekst gaat verder onder de foto).

 

Met ingang van 1 september 2020 geldt de DVP-plicht ook op en rond de metrosporen in de regio’s Den Haag (HTM) en Rotterdam (RET), zoals hier in Den Haag waar op sommige lijnen zowel materieel van de HTM (rechts) als van de RET rijdt. Foto: Hans de Lange (RET).

 

Wie nog geen veiligheidsbewustzijnstraining voor de metro met aansluitend de toets Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan (VTOM) heeft gevolgd, kan zich aanmelden bij Railcenter. Naast trainingen (en examens) in Amersfoort) verzorgt Railcenter in samenwerking met het Bureau voor Toetsing en Certificering ook trainingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Meer informatie is te vinden op de website van Railcenter/Bureau voor Toetsing en Certificering.