Nieuwe pictogrammen voor veilig werken

26 mei. 2020

Nieuwe pictogrammen voor veilig werken

26 mei. 2020

volgend bericht

Print Friendly and PDF

railAlert heeft de pictogrammen voor de zogeheten life saving rules en last minute risicoanalyse na opmerkingen van een specialist aangepast en opnieuw laten ontwerpen. Deze kunnen nu gedownload worden op een speciale pagina op deze website. Deze pictogrammen hebben als voordeel dat ze vaak ook zonder toegevoegde tekst aan anderstaligen duidelijk kunnen maken hoe ze veilig kunnen werken.

 

De pictogrammen zijn in twee formaten te gebruiken en ook te downloaden. Voor op het beeldscherm en op het web in de vorm van jpg-bestanden. Speciaal voor drukwerk stelt railAlert ook Adobe Illustrator-ontwerpen beschikbaar. Dit zijn zogeheten vectoren die feitelijk onbeperkt vergroot kunnen worden.

Deze plaatjes mogen zonder voorafgaande toestemming door bedrijven en instellingen gebruikt worden die in de railinfrabranche actief zijn. De ontwerpen aanpassen of in een andere context gebruiken, waarvoor ze bedoeld zijn, geldt als een inbreuk op het auteursrecht.

 

railAlert zelf past in de loop van de tijd alle uitingen aan met deze nieuwe afbeeldingen op het moment dat bijvoorbeeld pasjes of andere uitingen vervangen moeten worden.