Werk mee om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen

18 mrt. 2020

Werk mee om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen

18 mrt. 2020

volgend bericht

Print Friendly and PDF

De afgelopen dagen zijn bij railAlert vragen binnengekomen over het ontbreken van adviezen in relatie tot de werkplekken in de railinfrabranche en het coronavirus. Daarbij is onder meer de vraag gesteld wie verantwoordelijk is voor de voorzorgsmaatregelen op de werkplek om besmetting door het coronavirus te voorkomen.

 

Het advies aan werkgevers is om werknemers tot en met 6 april 2020 zo veel mogelijk thuis te laten werken. Overleg daarom met jouw werkgever of thuiswerken mogelijk is. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is de werkgever de eerstverantwoordelijke voor het veilig inrichten van de werkplek om besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Medewerkers dienen de door de werkgever in dit kader gegeven adviezen en/of voorschriften op te volgen. Daarnaast mag – gezien de vele voorlichtingsactiviteiten van overheidsinstanties - worden verwacht dat aanwezigen op de werkplekken ook zelf de verantwoordelijkheid nemen om besmetting met dit virus te allen tijde te voorkomen.

railAlert adviseert om bij twijfel altijd in overleg te treden met jouw werkgever, of in het geval van een zzp’er bijvoorbeeld de opdrachtgever, en steeds voorzorgsmaatregelen te nemen om besmetting tegen te gaan. Hierbij volgt en onderschrijft railAlert de adviezen die de Nederlandse overheid geeft via de websites van het ministerie van Volksgezondheid en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

De belangrijkste websites voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus

 

 

-Rijksoverheid
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 

-Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)
https://www.rivm.nl/

-Thuisarts
https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

 

Toolbox Covid-19

 

Toolboxen uit de branche, zie https://www.railalert.nl/themas/thema-overzicht/railalert-toolboxen