Branchebijeenkomst over (bijna-) aanrijdingen moet helderheid brengen

11 okt. 2019

Branchebijeenkomst over (bijna-) aanrijdingen moet helderheid brengen

11 okt. 2019

volgend bericht

Print Friendly and PDF

railAlert houdt op 6 november een branchebijeenkomst (alleen op uitnodiging) over hoe we als betrokkenen de meldingen over de (bijna-)aanrijdingen, waarover de organisatie in augustus naar buiten trad, moeten duiden. Op de in augustus gestelde vraag wat mogelijk de oorzaken zouden kunnen zijn van dit gestegen aantal meldingen, heeft railAlert meer dan 150 inhoudelijke reacties mogen ontvangen.

 

Tijdens deze bijeenkomst op 6 november staan vragen centraal, waaronder: zijn dit alle meldingen, is alleen het aantal meldingen toegenomen (en niet het aantal incidenten) en zijn het structurele oorzaken die aan het gestegen aantal gemelde incidenten ten grondslag liggen? Het doel is samen met de aanwezigen tot een goede analyse te komen.

 

Momenteel hebben al veel deelnemers zich voor deze branchebijeenkomst ingeschreven, waarbij de meerderheid bestaat uit stafmedewerkers. Daarom nodigt railAlert nadrukkelijk ook medewerkers van bouw- en onderhoudsbedrijven uit die dagelijks op en langs het spoor van trein, metro en tram actief zijn. Speciaal voor deze groep ervaringsdeskundigen is een aantal plaatsen op dit bijna volle congres vrijgehouden. Wie dagelijks langs, op, boven of bij het spoor actief is en graag zijn of haar inbreng wil delen, kan zich hier direct aanmelding. Deelname is gratis.

 

Voor de agenda: 6 november, locatie: Railcenter, Soesterweg 244, Amersfoort. Aanvang 8.00 uur (tot ca. 11.30 uur), gratis ontbijt vanaf 7.30 uur voor de deelnemers; zaal open vanaf 7.00 uur. Routebeschrijving klik hier.