Tekening grootste trekker op stand railAlert tijdens RailTech 2019

29 mrt. 2019

Tekening grootste trekker op stand railAlert tijdens RailTech 2019

29 mrt. 2019

volgend bericht

Print Friendly and PDF

Een gestage stroom bezoekers heeft tijdens de vakbeurs RailTech 2019, die van 26 tot en met 28 maart in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden, de stand van de Stichting railAlert bezocht. De grote trekker op de stand vormde de tekening van illustrator Gerard Nijboer (Geraphic Studio, Pijnacker) waarop tal van onveilige situaties op en rond het spoor van trein en tram werden afgebeeld. Wie deelnam aan de uitnodiging die situaties te benoemen en ook een statement wilde maken over veiligheid, verdiende een alcoholtester (in sommige landen in de auto wettelijk verplicht).

 

stand railAlert op RailTech 2019 01

Even een rustig moment op de stand van railAlert. De tekening (links) trok veel bezoekers die zich afvroegen wat ze nu eigenlijk zagen. Foto: Oege Kleijne.

 

De tekening die bij veel bezoekers positieve en leuke reacties ontlokte. Door de onveilige situaties te benoemen en zelf een goed (veiligheids)voornemen in te vullen, kregen de deelnemers een alcoholtester. Tekening: Gerard Nijboer, Geraphic Studio.

 

Etalagepoppen

 

Een andere trekker vormden de beide etalagepoppen die waren uitgedost in de nieuwe kleuren die per 1 juli 2019 geldig worden op en rond (lokaal)spoorbouwplaatsen (dus ook bij metro en tram). Dit leidde tot vragen over de te gebruiken kleuren op andere kledingstukken dan de hesjes. Meer informatie over overgang van oranje naar geel en van geel naar oranje is hier te vinden. 

 

etalagepoppen met hesjes per 1 juli 2019

De beide etalagepoppen met de kleuren die per 1 juli 2019 gelden. Geel voor veiligheidsfuncties, oranje voor ieder die aan of bij de (spoor-, tram- of metro-) baan moet werken. Een reden voor veel bezoekers om vragen over deze relatief ingrijpende wijziging aan de standbemanning te stellen. Foto: Oege Kleijne.

 

Digitaal Veiligheidspaspoort

 

Een derde activiteit die railAlert ontplooide was de workshop over verleden, heden en de toekomst van het Digitaal Veiligheidspaspoort. Ook hier positieve reacties op de uitnodiging om mee te denken om het paspoort verder te verbeteren. 

 

Veel positieve reacties

 

railAlert-directeur Jan Kees Hofker die alle beursdagen op de stand acte de présence gaf, kijkt tevreden terug op de deelname. “De presentatie op de beurs werd goed ontvangen en daarnaast kregen we veel positieve reacties. Ook het aantal nieuwe contacten dat we konden aanknopen, overtrof onze verwachtingen.”