Uitreiking DVP aan de eerste geslaagde medewerkers van GVB Rail Services

11 jul. 2018

Uitreiking DVP aan de eerste geslaagde medewerkers van GVB Rail Services

11 jul. 2018

volgend bericht

Print Friendly and PDF

 

Na een introductie over het tot stand komen van Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan (VTOM) en de Veiligheidsbewustheidstraining (Metro) door Co van der Aa (Interim-directeur railAlert) ging Alexandra van Huffelen (Directeur GVB) de uitdaging aan om een aantal vragen uit VTOM te testen. 50 cm vanaf spanningsrail en 100 cm (zonder hoogte begrenzer) van de bovenleiding vandaan blijven als deze onder spanning staan. Kritisch beoordeeld door genodigde en de eerste geslaagde medewerkers werden beide vragen goed beantwoord.

 

Daarna kreeg iedereen uit handen van Co en Alexandra zijn definitieve DVP. Als aandenken en voor de foto ontvingen de geslaagden ook een mega-DVP-pas en een taart om met elkaar te delen.

Van links naar rechts: Brian Veldboom, Bianca Rijkers-Kool (Opleidingscoordinator), Gert Loogman (Projectmanager DVP), Frans de Bruin, Peter van Veenendaal, Johan Gort (Manager veiligheid), Alexandra van Huffelen, Henny Compier, Ruud Sweering (Sr. Adviseur veiligheid), Melvin Eveleens, Peter van der Es en Co van der Aa. 

 

De geslaagd-taart wordt door Frans aangesneden.

    

Tijdens het taart eten werden verdere mogelijkheden van koppelen opleidingen, diploma's en rijbevoegdheden aan DVP besproken. Iets wat voor elke GVB-er meerwaarde heeft net als deelnamen aan een veiligheidsbewustheidstraining.

Omdat alle examens door het onafhankelijke Bureau voor Toetsing en Certificering (BTC) worden afgenomen en de geldigheid van gekoppelde certificaten door Nsecure wordt gecheckt is het frauderen met DVP zo goed als uitgesloten. Iets wat van de huidige Veiligheid Langs De Metrobaan GVB (VLDM) niet het geval blijkt te zijn.

Alle medewerkers van Rail Services die werken op en rond de metrobaan zullen worden opgeleid wat start vanaf september 2018. Vanaf 1 september 2020 dient iedereen betroken bij werken aan de Metrobaan over een DVP met VTOM te beschikken. Tot die datum is het huidige VLDM nog geldig.

 

Bent u ook betrokken bij werkzaamheden aan de Metrobanen van Nederland meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief van railAlert en blijf zo van alle ontwikkelingen op de hoogte.